Tarinamme

Pihatehtaan
tarina

Pihatehtaan tarina

Siemen lähti itämään jo ennen kuin perustimme Pihatehtaan vuonna 2019. Rakkautemme pihoihin kumpuaa perheemme tekeväisestä porukasta. Olemme kaikki perheen pienimmästä alkaen kovia tekemään töitä ja kokeilemaan uutta. Perheen kuopuksen saattaa löytää jouluna kuusien myyntipuuhista lähimarketin pihalta, kun taas tytöt useimmiten luovista DIY puuhista. Meidän mielestä siemen ei ole kauas puusta pudonnut. Me vanhemmat ja Pihatehtaan näkyvimmät Lauri ja Elina teimme unelmistamme ammatin, johon aiemmat opit johdattivat. Elina on aina työskennellyt visuaalisuuden ja asiakkaiden ympäröimänä kun taas Lauri iskenyt kauhaa maahan. Laurille maaurakointi sekä projektinjohto ovat tuttua ja mielekästä puuhaa – siinä näkyy työn tulokset nopeasti. Kaiken työn vastapainona nautimme suunnattomasti perheen seurasta ja tietenkin meille se paikka on oma piha. Meidän pihasta on muodostunut myös pienoinen ”koelabra”. Pihaltamme löytyy muun muassa sulassa sovussa uima-allas ja bonsai-mänty. Meille kotipiha on rakas, tästä ajatuksesta syntyi Pihatehdas!

Piha on muutakin kuin kitkemistä ja itkemistä

Vähitellen idea alkoi kasvamaan, se johdatti meidät ihan uuden kokonaisen Pihatehdas konseptin äärelle, jossa pihakulttuuri on ydin asia. Kuulostaako pihakulttuuri omituiselta? Ei hätää pääset varmasti kärryille mitä tarkoitamme kun seuraat meidän blogeja. Lyhyesti sanottuna uskomme, että pihalla pitää pystyä nauttimaan koko vuoden ja pihan pitää olla kodin sisätilojen täydentäjä. Ajan henki ja vastuullisuus sai meidät miettimään muun muassa kasteluveden minimointia ja muutoinkin mietimme tulevaisuuden kannalta kestäviä ratkaisuja. Pihan pitää näyttää hyvältä vielä kymmenenkin vuoden päästä.

”Parasta on nähdä valmis lopputulos ja tyytyväiset asiakkaat”

Tästä syystä käytämme paljon pihakiviä sekä luonnonkiviä. Emme tee tylsiä isoja kivialueita vaan käytämme kiviä ilmeikkäästi, uudella tavalla. Suunnittelemme kivet koristamaan pihapuun ympärystä tai korostamaan pihan toiminnallisuuksia, kuten ilta-auringon valaisemaa kohtaa pihalla. Kivet ovat tärkeässä osassa meidän suunnittelemissa pihoissa. Monien sattumien kautta löysimme tyylikkäitä ja kauneutta henkiviä pihakiviä, joita saa pian verkkokaupastamme. Näin syntyi ajatus pihakulttuurista!

Vapaasti omalla pihalla

Pihatehtaan suuhun vain sopii lauseke – vapaasti omalla pihalla! Päätimme, että lause pitää sisällään enemmän. Meidän työmme on auttaa asiakkaitamme rakentamaan heidän elämäntyyliin soveltuvia pihoja. Kotipihojen tekemisessä on monta vaihetta aina suunnittelusta valmiiseen toteutukseen. Mielestämme tavoitteeseen päästään parhaiten kun projektia hoitaa ammattilainen. Piharakentamista voi verrata linjastoon, joka menee eteenpäin kun kaikki komponentit ovat valmiina oikeaan aikaan, koneet kunnossa, tekijät sen äärellä ja tavarat paikallaan. Näillä ajatuksilla kasasimme Pihatehtaan Avaimet käteen –palvelun, joka vastaa tulevaisuuden pihatarpeisiin ja –toiveisiin, uniikisti asiakasta kuunnellen. Kotipiha ja koti on se missä voimme ladata akkuja ja vapauttaa mielemme nauttimaan vapaa-ajasta. Näin syntyi ajatus Pihatehtaan Vau-kokemuksesta.