Purkutyöt avaimet käteen -mallilla

Onko tulevan kotisi paikalla vanha ränsistynyt talo, mikä pitäisi purkaa? Talon purkaminen ei ole mikään Amerikan temppu, mutta muutamia asioita on hyvä tietää ja ottaa huomioon.

Purkulupa

Rakennusten purkuun tarvitaan yleensä lupa kunnan rakennusvalvonnasta. Ensimmäinen asia purkuhommissa onkin selvittää kaupungin rakennusvalvonnasta, miten paikkakunnallasi menetellään.

Haitta-ainekartoitus ja mahdolliset luvanvaraiset purkutyöt

Vanhoista rakennuksista löytyy yllättävän usein terveydelle haitallisia aineita, useimmiten asbestia. Asbestia sisältävän materiaalin purkaminen on luvan varaista työtä. Ennen purkutöiden aloittamista kohteessa tulee suorittaa haitta-ainekartoitus. Mikäli asbestia tai muita haitallisia aineita löytyy, niin purkutyön tekijältä pitää löytyä tarvittavat luvat.

Purkutyö koneella ja käsin

Kokonaisen rakennuksen purkaminen sorkkaraudalla ja lekalla on hidasta ja hankalaa ja tästä syystä purkuhommat tehdään nykyään pääasiassa koneellisesti. Oikeanlaisella kalustolla purkutyö on melko nopeaa ja tontin loppusiistiminen onnistuu purkutyön päätteeksi. Koneilla ei ihan kaikkia tarkimpia työvaiheita pysty tekemään, eli perinteistä käsityötäkin purku-urakkaan usein sisältyy. Hyvä esimerkki käsillä tehtävästä purkutyöstä on sisäpurkukohteet.

Purkujätteiden lajittelu ja käsittely

Purkutöissä syntyy tietenkin iso määrä jätettä. Purettavan kohteen rakennusmateriaali vaikuttaa tietenkin siihen, minkälaista purkujätettä syntyy. Kun purkujätteet lajittelee purkutyömaalla, säästää jätemaksuissa huomattavan summan. Puu-, betoni-, metalli- ja sekajäte kannattaa vähintään erotella. Pihatehdas tekee tarvittavat jätteenkäsittelysuunnitelmat ja ilmoitukset toteutuneista jätemääristä rakennusvalvontaan tai lupapiste.fi -palveluun.

Pihatehtaan tapa toimia

Pihatehdas tekee purkutyöt Avaimet käteen -mallilla. Teemme aina purkutöistä kirjallisen sopimuksen ja sisällytämme lähtökohtaisesti sopimukseen asbestikartoituksen ja asbestipurkutyöt. Purkujätteiden käsittely ja poisvienti sisältyy lähtökohtaisesti sopimukseen. Lupa-asiat hoitaa yleensä asiakas, mutta autamme tietenkin tarvittaessa niissäkin. Pihatehtaalta onnistuu myös rakennusten sisäpuoliset purut. Myös laajemmat sisäpuoliset purkutyöt, kuten lattioiden piikkaukset ja timanttisahaukset onnistuu.

Purkutöitä pystyy hyvin tekemään ympäri vuoden. Jos tarvitset apua purkutöissä, ota yhteyttä!